top of page

                                              PART DIGITAL
DIAGNOSI

Per tal de realitzar la diagnosi de l’escola hem fet servir l’eina SELFIE a l’equip directiu, mestres i alumnes. Els qüestionaris s’han passat al llarg de la segona quinzena del mes d’octubre de 2022 .

A través de l’informe obtingut i prenent com a base els elements puntuats per sota de 3 punts hem pogut extreure les següents conclusions:

  1. Ens ha cridat l’atenció la diferència de valoració d’un mateix ítem per part de l’equip directiu i dels professors. La valoració de l’equip directiu gairebé sempre es troba més baixa que la dels professors.

  2. Lideratge / Col·laboració i xarxes: en general es mostra certa manca de lideratge a l’escola envers l’aplicació de les noves tecnologies tot i que va en augment segons avança l’etapa. Quelcom similar passa amb la col·laboració tot i que té més sentit l’ús de xarxes en etapes superiors.

  3. Infraestructura i equips: s’ha comprovat que es necessita de més assistència tècnica a tots els nivells així com més accés a dispositius digitals per l’ensenyament i l’aprenentatge sobretot a nivell de primària.

  4. Desenvolupament professional continu: cal trobar més moments d’intercanvi d’experiències envers els cursos de formació realitzats pel professorats per a que tota la comunitat educativa del centre s’en beneficii.

  5. Pràctiques d’avaluació: considerem que ens falta autoreflexió sobre l'aprenentatge i més feedback a l’alumnat per millorar la seva capacitat d’autoaprenentatge.

  6. Limitacions en l’ús de les tecnologies: trobem que falten fons, connexió lenta, equips digitals i més formació docent pel que fa a les tecnologies.

  7. Aprenentatge mixt: com aspectes negatius a ressaltar trobem la baixa competència digital de les famílies i que l’equip docent li manca temps per desenvolupar material d’aprenentatge. Per contra, com aspectes positius, el centre té ben instaurada la política del BYOD a l’escola des de tercer de primària i col·laborem, a partir de l’ESO, amb altres centres i organitzacions de forma habitual.

  8. Adopció de la tecnologia: s’observa certa falta d’innovació i empenta per promoure l’ús de la tecnologia a l’aula i fora d’aquesta tot i que la majoria dels professors consideren que acaben incorporant-se al seu ús.

  9. Ús de la tecnologia per part de l’alumnat: s’observa que quan més grans s’empren les tecnologies més habitualment amb fins tant educatius com d’oci.

Així doncs, com a resum dels elements més destacats i a millorar trobem:

                                                                               ALUMNAT

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                 PROFESSORS I CENTRE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INFORMES SELFIE

Punts forts

  • Bon ús i coneixement de les tecnologies.

  • Política BYOD molt ben instaurada.

  • Subvenció de la UE: s’han comprat chromebooks.

Punts febles

  • Poca conscienciació, sobretot per part dels alumnes més petits, de la utilitat de les TIC en el seu aprenentatge.

  • Poca renovació dels dispositius mòbils per part de les famílies.

Punts forts

  • El claustre és molt estable.

  • La competència digital docent va augmentant any rere any.

  • Ús habitual de xarxes socials.

  • Hi ha força interès per millorar la competència digital.

  • Comunicació amb les famílies totalment digital mitjançant mail i plataforma.

Punts febles

  • Poca col·laboració entre iguals.

  • La connexió wifi de vegades dona problemes.

  • Es necessita més assistència tècnica.

  • Manca de coneixement de diferents formes d’avaluar incorporant les tecnologies.

bottom of page